top of page

Vergoedingen

Investeer in jezelf

Sommige mensen hebben echt hulp nodig en hebben er alles voor over om aan de slag te gaan. Maar misschien aarzel jij nog om te betalen voor een coachtraject. Mag ik je dan het volgende in overweging geven? 

Hoeveel mensen hebben een verzekering voor brand of diefstal ‘voor het geval dat’? 

Vaak gaat het dan om materiële zaken. Of hoeveel geld geef jij uit aan sport? Wat nou als je van binnen zorg nodig hebt? Mag je dan investeren in hernieuwde veerkracht en persoonlijke groei? Natuurlijk hoef je het niet altijd zelf te betalen. Ik geef je een paar tips om aan vergoedingen te komen.


 

Informeer bij je werkgever

Veel werkgevers hebben budget voor ontwikkeling en persoonlijke groei van werknemers. Informeer eens bij je leidinggevende of personeelszaken wat jouw mogelijkheden zijn.

Teruggave via de belasting

Coaching kan aftrekbaar bij de belasting. Het doel van de coaching moet dan wel gericht zijn op je vaardigheden en kennis om een baan te verwerven of behouden. Voor zelfstandige ondernemers zijn de kosten voor coaching aftrekbaar als bedrijfskosten voor de onderneming. Neem voor meer informatie contact op met de Belastingdienst.

Via de zorgverzekering

Kijk bij jouw zorgverzekeraar wat de mogelijkheden zijn onder bijvoorbeeld ‘counseling’ en ‘alternatieve behandeling’.

Via de Kerk

Informeer eens bij jouw kerk of gemeente of zij een budget hebben voor pastorale coaching. Het komt steeds vaker voor.

bottom of page